1

JuSt IGnOre...

Wednesday, January 19, 2011
Recently..mcm2 telah berlaku..is not bout me..its bout someone else and people around me!!! mengapa, kenapa, memilih cara yang tidak membawa keuntungan bagi mana-mana pihak...for me, dun be emotional when we face something that we do not satisfied..think deeply before others people judge you as a bad person....try to take care of other people's feeling...barulah dapat hidup aman....

tak salah beremosi...its normal..tapi  kena fikir baik buruknya tindakan kita itu..ragam n gelagat manusia memang banyak...saya hanya mampu memerhati sahaja apa yang berlaku....lebih baik berdiam diri saja daripada ikut campur.. serba salah mau sokong pihak yang mana...kedua-duanya ada betulnya dan ada salahnya juga...so just ignore la...xpenting pun bagi saya..ermm letih juga melihat perangai manusia ni...
selalu berperang..yela berperang mulut..adusss..kecederaan ketara di mental dan hati..ini la kesan daripada perang mulut...sedar atau tak..ia tidak membawa apa-apa  la wahai orang berpendidikan...stop it la...rimas...

lagi...berhati-hati ketika mengeluarkan kata2..dun ever simply talk ( mcm ckp lepas)..sampaikan tidak sedar apa yang dikatakan itu melukakan hati orang lain...jgn rasa diri tu cukup bagus.. cukup hebat...enough la....
manusia mmg senang kesan kesalahan orang lain..kesalahan sendiri macam mana? fikir sendiri je k...
kembar kepada cakap lepas..cakap x serupa bikin ( hahaha kembar x seiras)...cakap lain buat lain....dah ramai dan perangai cam ni....manusia cam ni la hipokrit..awlz pretending.. kadang2 geram juga bila berhadapan orang cm ni....
akhir kata selidiki lah diri masing2.perhatikan sikap yang boleh menyebabkan kerugian yang besar pada diri sendiri..tahun 2011 masih baru..buatlah perubahan diri....sebelum terlambat... teman2..waktu berlalu dengan pantas.

1 comments:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Post a Comment